Bedevaart naar Sittard op 16 augustus 2017

Geschreven door Zr. Giuseppe op . Geplaatst in Nieuws

Basiliek-OLV-Heilig-Hart-Sittard-01

Op 16 augustus gingen we; Zusters, MSC érs, Chevalier verbondenen, bewoners, vrijwilligers en vrienden van Notre Dame, een volle bus pelgrims, vanuit Tilburg op bedevaart naar de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart in Sittard. Het was heel mooi weer, we hadden een goede reis, geen files onderweg. Pastor Wies, Pastor Elly en Pater Wim Vergouwen gingen ons voor in de gebeden. Het begon al met bidden en zingen in de bus onderweg dat bracht ons al in goede sfeer. Precies op de geplande tijd arriveerden we bij het Mariapark voor de basiliek, waar we door gastvrouwen hartelijk ontvangen werden met koffie en Limburgse vlaai.
Om 11.45 uur werd de eucharistie gevierd in de basiliek. Pater Wim Vergouwen msc was de voorganger en Pastor Wies van Assche  nam ons mee in een treffende meditatie over Maria. Na de viering werden we weer uitgenodigd door de gastvrouwen voor een heerlijke lunch in het Mariapark. Er waren ook de nodige hartelijke en verrassende  ontmoetingen met oude bekenden van zusters die vele jaren in Sittard dienstbaar waren geweest voor het werk van in de basiliek. Na de lunch was er voor ieder de gelegenheid het winkeltje te bezoeken, een wandeling te maken, of stilletjes bij Maria in de basiliek te vertoeven, kaarsjes te branden etc. Om 14.15 uur werd de bedevaart afgesloten met een mooie gebedsviering. en om 15.30 uur vertrokken we uitgezwaaid door de gastvrouwen weer met de bus naar Tilburg. Ook nu weer verliep de reis voor spoedig en waren we om 17.00 uur thuis.  Moe, maar heel voldaan en dankbaar aan al de vrijwilligers die zich hadden ingezet om deze bedevaart voor ons mogelijk te maken.
Hier volgt nog een foto reportage waarin we u iets laten zien van de sfeer op deze dag.

 

Vakantie

Geschreven door secretariaat op . Geplaatst in Nieuws

20 juni Wereldvluchtelingendag

Geschreven door Zr. Giuseppe op . Geplaatst in Nieuws

download (22)

20 juni, Wereldvluchtelingendag: Het vluchtelingenprobleem in de 21ste eeuw verandert snel van karakter. In toenemende mate ontvluchten mensen hun land vanwege meerdere samenhangende en gecompliceerde redenen. Ongeveer 40 miljoen mensen wereldwijd

zijn ontheemd vanwege geweld en vervolging, maar tegenwoordig zijn vervolging en oorlog niet de enige redenen meer om te vluchten. Mensen vluchten ook vanwege onrecht, uitsluiting, druk van de omgeving, strijd om de schaarse bronnen en vanwege slechte menselijke omstandigheden ten gevolgen van slecht functionerende staten.

Laten we bidden: dat we wegen mogen vinden om de talenten van vluchtelingen te gebruiken, want zij hebben veel te bieden wanneer zij weer de kans krijgen hun leven in eigen hand te nemen.

Op onze bezinningspagina publiceerden we : Het pelgrimslied van een vluchteling..

Bedevaart naar Meersel- dreef

Geschreven door Zr. Giuseppe op . Geplaatst in Nieuws

Op 16 mei gingen we om 13.30 uur met een volle bus, bewoners van “Notre Dame” op bedevaart naar Meersel-dreef. Dat juist over de grens in België ligt. De paters kapucijnen hebben daar een klooster. Zij zijn vurige vereerders van Maria en bouwden een pelgrimsoord. Tegenover het klooster is een prachtig park met daarin een Lourdesgrot, een kruisweg en andere bijzondere beeltenissen. Heel het jaar door bezoeken mensen dit pelgrimsoord, maar vooral in de meimaand is het druk.
Om 15.00 uur was er een mooie viering in de kerk van het klooster en daarna brachten we een bloemenhulde bij Maria aan de Lourdesgrot, Hierna was ieder vrij om te wandelen in het park en om koffie/thee met gebak te genieten in het restaurant, waar natuurlijk iedereen gebruik van maakte. het was heel mooi weer. Alle pelgrims genoten van deze middag. Om 16.30 uur  was het weer verzamelen bij de bus en reden we terug naar Tilburg. Dankbaar voor alle zorg en hulp die we van vrijwilligers mochten ondervinden. In de volgende fotogalerij kunt u meegenieten van de bloemenhulde die aan de grot werd gebracht.

.

Copyright © 2014   NPC FDNSC
Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart
Translate »