Vakantie

Geschreven door secretariaat op . Geplaatst in Nieuws

20 juni Wereldvluchtelingendag

Geschreven door Zr. Giuseppe op . Geplaatst in Nieuws

download (22)

20 juni, Wereldvluchtelingendag: Het vluchtelingenprobleem in de 21ste eeuw verandert snel van karakter. In toenemende mate ontvluchten mensen hun land vanwege meerdere samenhangende en gecompliceerde redenen. Ongeveer 40 miljoen mensen wereldwijd

zijn ontheemd vanwege geweld en vervolging, maar tegenwoordig zijn vervolging en oorlog niet de enige redenen meer om te vluchten. Mensen vluchten ook vanwege onrecht, uitsluiting, druk van de omgeving, strijd om de schaarse bronnen en vanwege slechte menselijke omstandigheden ten gevolgen van slecht functionerende staten.

Laten we bidden: dat we wegen mogen vinden om de talenten van vluchtelingen te gebruiken, want zij hebben veel te bieden wanneer zij weer de kans krijgen hun leven in eigen hand te nemen.

Op onze bezinningspagina publiceerden we : Het pelgrimslied van een vluchteling..

Bedevaart naar Meersel- dreef

Geschreven door Zr. Giuseppe op . Geplaatst in Nieuws

Op 16 mei gingen we om 13.30 uur met een volle bus, bewoners van “Notre Dame” op bedevaart naar Meersel-dreef. Dat juist over de grens in België ligt. De paters kapucijnen hebben daar een klooster. Zij zijn vurige vereerders van Maria en bouwden een pelgrimsoord. Tegenover het klooster is een prachtig park met daarin een Lourdesgrot, een kruisweg en andere bijzondere beeltenissen. Heel het jaar door bezoeken mensen dit pelgrimsoord, maar vooral in de meimaand is het druk.
Om 15.00 uur was er een mooie viering in de kerk van het klooster en daarna brachten we een bloemenhulde bij Maria aan de Lourdesgrot, Hierna was ieder vrij om te wandelen in het park en om koffie/thee met gebak te genieten in het restaurant, waar natuurlijk iedereen gebruik van maakte. het was heel mooi weer. Alle pelgrims genoten van deze middag. Om 16.30 uur  was het weer verzamelen bij de bus en reden we terug naar Tilburg. Dankbaar voor alle zorg en hulp die we van vrijwilligers mochten ondervinden. In de volgende fotogalerij kunt u meegenieten van de bloemenhulde die aan de grot werd gebracht.

.

Samen uit naar Keukenhof

Geschreven door Zr. Giuseppe op . Geplaatst in Nieuws

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op 11 mei vertrokken we ’s morgens om 8 uur met verschillende auto’s naar Oosterhout. Daar stonden twee luxe bussen klaar,we waren met  met 18 personen vanuit “Notre Dame” die ingeschreven hadden voor een dagje “Keukenhof”. Het was prachtig weer. De bussen vertrokken om 9.15 uur. Er was een gezellige sfeer, iedereen had er zin in. Ondanks dat het erg druk was op de weg en we nog even in een file stonden waren we toch tegen half twaalf in Kaag waar we van heerlijke koffie met gebak genoten. De toeristische route die we reden was heel mooi, maar jammer genoeg waren de tulpen al ‘gekopt’ in de bollenvelden. Er werd echter niet getreurd hoor, we zouden nog veel mooie tulpen en bloemen zien in “Keukenhof”. Daar arriveerden we tegen 13.00 uur en hadden tot 16.15 uur tijd om rond te kijken en te genieten. En dat deden we dan ook nadat we ons lunchpakket verorberd hadden. In de fotogalerij delen we met u iets van alle moois wat we mochten bewonderen. Om 16.30 uur vertrokken we met de bus en om weer in een restaurant langs het water in Kaag, te genieten van een lekkere maaltijd. En daarna werd de reis terug naar Oosterhout ondernemen. Onderweg werd het heel donker en viel een fikse regenbui. We konden gelukkig droog overstappen in de auto’s die we ’s morgens daar geparkeerd hadden.Tegen 21.30 uur waren we thuis, moe, maar dankbaar en voldaan.We werden welkom  geheten door de thuisblijvers en we  vertelden enthousiast over de mooie dag die we beleefd hadden. Dankbaar zijn degenen die de reis organiseerdenen ons de gelegenheid boden om deze tocht mee te maken.

Copyright © 2014   NPC FDNSC
Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart
Translate »