Bijeenkomst Europese Cana groep 2014

Geschreven door Redactie op . Geplaatst in Internationaal

IMG 0959Van 6 tot en met 10 oktober 2014 waren we als Europese Canagroep bijeen. Het thema van deze samenkomst was: “Bringing the joy of the Gospel to the end of the world” Dit naar aanleiding van de rondzendbrief ; “Verheugt U” van de Congregatie voor de Religieuzen, gebaseerd op de woorden en onderrichtingen van Paus Franciscus.
Zuster Linda Strayer hield daarover op de eerste dag een inleiding met behulp van een PowerPoint. Daarna waren er de persoonlijke reflecties en volgde een uitwisseling in groepjes. We werden goed aan het denken gezet…deelden veel met elkaar, maar beseften ook  goed dat de praktische uitwerking niet eenvoudig zou zijn en dat daarvoor nog veel meditatie, gebed en elkaar inspireren voor nodig zou zijn.

Bijeenkomst Europese Canagroep 2013

Geschreven door Redactie op . Geplaatst in Internationaal

 Bijeenkomst van de Europese Canagroep van 7-10 oktober 2013

IMG 0431Op maandagmorgen om 9.00 uur vertrokken Zr. An, Zr. Hermien, Zr. Giuseppe en Zr. Elly naar Issoudun voor de jaarlijkse bijeenkomst van de Europese Canagroep. Zr. Hermien durfde het aan om naar Issoudun te rijden en als een ware beroepschauffeur kweet zij zich van haar taak.
Zelfs de tolpoorten, waarvan het altijd de vraag was bij welke je met muntgeld kon betalen, werden met veel behendigheid gepasseerd.
Om 18.00 uur kwamen we in Issoudun aan We zouden verblijven in het huis van Zuster Raymonde en de andere zusters die eerder gearriveerd waren, kwamen al naar buiten lopen om ons enthousiast te begroeten.

Europese bijeenkomst van de leken van de Chevalier familie

Geschreven door Redactie op . Geplaatst in Internationaal

 EUROPESE BIJEENKOMST VAN DE LEKEN VAN DE CHEVALIERFAMILIE.

100 1566_2Van 9 – 13 augustus 2013 werd in “Cor Novum”het centrum van Spiritualiteit in Issoudun (Frankrijk) een bijeenkomst gehouden van de leken van de Chevalierfamilie in Europa.

Op de eerste avond maakten we, op een creatieve wijze, kennis met elkaar. De vlaggen uit Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Slowakije, Zwitserland, Engeland en Nederland werden bijeengebracht in een mooi ceremonieel. Daarna legden alle deelnemers (50) een steen neer bij het altaar in de basiliek en zei daarbij zijn/haar doopnaam.

Internationaliteit:eenheid in verscheidenheid!

Geschreven door Redactie op . Geplaatst in Internationaal

SAM_0297_bewerktDat we een internationale Congregatie zijn mochten we in oktober weer eens goed ervaren. We hadden maar liefst 2 internationale bijeenkomsten hier in Tilburg, namelijk die van de Europese Canagroep en die van de Europese Provinciaals.

Van 11 tot 14 oktober vond de bijeenkomst van de Europese Canagroep plaats. Zuster Renisa (een Braziliaanse die in Rome als Generaal Bestuurslid werkt), Zuster Linda (een Amerikaanse, die in Issoudun werkt), Zr. Marie-Christine (een Zwitserse die lid is van de Franse Provincie), Zuster Rabunateiti en Zuster Mariteiti (twee Kiribati Zusters die in Frankrijk werken), Zuster Anne-Marie (van België) en Zuster Kateia (een Zuster uit Kiribati die in Nitra werkt) kwamen voor deze bijeenkomst naar Nederland. Van onze Provincie namen deel: Zuster Mary, Zuster Giuseppe, Zuster Hermien, Zuster An en Zuster Elly. Het thema van de bijeenkomst was: “Hoe kunnen wij als FDNSC’s zichtbaar zijn in het huidige Europa?”

Copyright © 2014   NPC FDNSC
Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart
Translate »