Generale Conferentie FDNSC in Rome

Geschreven door Zr. Giuseppe op . Geplaatst in Nieuws

Logo en Thema van de Generale Conferentie

Dia3-1040x585

Deze Algemene Conferentie word gehouden in Rome van 27 september – 10 oktober 2017, in Casa di Esercizi Spirituali aan de Via di Monte Cucco.
Deelneemsters zijn de Provinciale Oversten van onze tien Provincies en de Regionale Oversten van de Filipijnen, Kameroen, Kongo, Molukken, Papoea, Senegal en Zuid-Afrika.
Vanuit Nederland reisde onze provinciale overste: Zuster lies Alkemade samen met Zuster Annemarie Provinciale overste van de Belgische Provincie naar Rome.
IMG_3690

In de namiddag van 27 september was de opening van de Conferentie.

In haar openingsspeech benadrukte Zuster Marifé, onze Algemene Overste dat ieder komt met haar eigen unieke kijk op de Congregatie en dat het belangrijk is, om dit in openheid met elkaar te delen, maar ook om intens naar elkaar te luisteren en te proberen de Congregatie te zien door de ogen van de ander om samen de richting naar de toekomst te bepalen

Op de tweede dag keek Zuster Merle, lid van Algemeen Bestuur terug in onze geschiedenis. Daarna deed Zuster Marifé verslag van het Algemeen bestuur en ze onderscheidde tenslotte verschillende bewegingen in de drie continenten:

In Europa en de Verenigde Staten: “Thuiskomen” – Zusters “komen naar huis”:
Terug naar hun vaderland, thuis naar hun Schepper God, thuis bij wie ze werkelijk zijn – thuis bij hun “zijn” en loslaten van het  “doen”.

in Azië, Oceanië, Zuid-Afrika: “Uitgaan”. Hier groeit een nieuw en fris enthousiasme.
De uitdaging is: Hoe houden we de ijver, de edelmoedigheid en de moed van onze zusters pioniers levend,
die alles verlieten om de liefde van het hart van Jezus naar verre landen te brengen?

In Afrika: “Opgroeien” – Dit is onze jongste provincie.  Veel jonge vrouwen treden in, in onze Congregatie.
Dit is goed nieuws. Maar er is grote behoefte aan een goede vorming en aan leiders en vormingspersoneel

Zondag,1 oktober, maakte de groep een uitstapje naar Castel Gandolfo, anderhalf uur rijden van Rome.
20170930_150012-e1506796875503

In de dagen die volgden luisterden de deelneemsters  in wederzijdse liefde en in een geest van onderscheid naar de verslagen van  de verschillende provincies.
Na elk verslag werden in tafelgroepjes enkele vragen besproken n.a.v. het gegeven verslag.

Bij ieder verslag werden ook Zaden van Hoop IMG_4236-150x150aangeduid, die symbolisch in een pot met aarde gezaaid werden.

Zuster Elly heeft een lied gemaakt over het zaaien en groeien van zaad. Als een aantal provincies hun verhaal hebben gedaan, dan worden ze uitgenodigd zaden in een mooie bak te strooien en dan wordt het lied gezongen.

dav

Tot zover een korte impressie over de Generale Conferentie. Voor een uitgebreid verslag en fotoreportages verwijs ik u graag naar de website van het Generalaat: www.olshgen.com

 

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Copyright © 2014   NPC FDNSC
Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart
Translate »