Waar we voor staan

Als Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart voelen we ons geroepen om met Maria de weg van liefde te gaan die Jezus ons heeft voorgeleefd.

We hebben slechts één opdracht:
mensen bewust te maken van de Liefde die te vinden is in het hart van Jezus en daadwerkelijk te laten zien dat God houdt van alle mensen door die liefde in onze gemeenschappen voor en met elkaar waar te maken en door hart te hebben voor medemensen, vooral voor hen die in nood zijn, voor de “armen” in onze hedendaagse samenleving.

huis_van_de_wereld

 

IMG_0961

Kortom: weltMitHerz_115x115
onze opdracht als leden van een internationale congregatie is: Gods Liefde in woord en daad aan de wereld bekend te maken.

We mogen dit doen samen met de Missionarissen van het Heilig Hart en de geassocieerden, die zich verbonden hebben in “Chevalierkringen”.

IMG_3852

 

IMG_5395

Pater Chevalier droomde ervan dat gewone christenen overal in de wereld zich met elkaar en zijn congregaties zouden verbinden en zich op hun eigen wijze zouden inzetten voor hetzelfde doel als de congregaties.

Dat gebeurde ook en momenteel zijn er over de hele wereld Chevalierkringen. In Nederland zijn er drie kringen van Chevalierverbondenen: twee in Tilburg en een in Sittard. Binnen die kringen probeert men om in het leven van alle dag en met elkaar te laten zien dat God ook nu nog hart voor mensen heeft.

Laat een reactie achter

Copyright © 2014   NPC FDNSC
Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart
Translate »