Zr. Josephine Theunissen (447)
ZUSTER JOSEPHINE THEUNISSEN
Huberta Antonia Josephina
Dochter van Onze Lieve Vrouw
van het Heilig Hart
      Zuster Josephine werd geboren
in Waalre op 14 april 1924.
Op 26 juli 1945 deed zij haar intrede in onze Congregatie, waar zij op
2 februari 1947 haar geloften aflegde.
Zij overleed in Tilburg op 25 april 2017.

 

Op Mariëngaarde kreeg zuster Josephine haar eerste taak in de zorg voor bejaarden. Daarna ging ze naar pas geopende “St Josefzorg”. In de jaren die volgden behaalde ze de nodige diploma’s voor bejaardenzorg en ziekenverpleging, waarna ze directrice werd van de verpleegafdeling. Ook na haar pensioen bleef ze er als vrijwilligster werken, tot ze in 1998 terugkwam naar het Moederhuis. Haar laatste jaren waren zwaar. Zuster Josephine, rust nu in vrede, ‘in de palm van Zijn Hand’.

Gij schreef mijn naam
in de palm van uw hand.
Zo maak ik in vrede
de tocht door dit land.
Want trouw is steeds Jahwe,
Zijn woord onderpand.
Mijn naam staat geschreven
in de palm van zijn hand.
Wat brengt ons de toekomst,
wat ligt in ’t verschiet?
Ik maak me geen zorgen,
zing liever dit lied.
De Heer is mijn leven,
mijn toekomst, mijn al.
Ik blijf Hem gegeven,
aan Hem heel en al!
Hij voert mij zo veilig
door donker en licht,
Zijn woord is mij heilig,
Zijn woord is mijn licht!